Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Οι σύγχρονες τάσεις και τα πρότυπα σχεδιασμού των Video Games

Καλησπέρα σε όλους!

Ονομάζομαι Κασαπάκης Βλάσιος και είμαι Υπ.Διδάκτωρ στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο πεδίο των πειραματικών Games.

Πριν μιλήσω για το σεμινάριο θέλω να πω και είναι σημαντικό πως στην διαδικασία της παρουσίασης βλέπουμε, συζητάμε, ακούμε και κυρίως ΠΑΙΖΟΥΜΕ παιχνίδια. Σε κάθε παρουσίαση ένα μεγάλο ποσοστό έχει το κοινό το οποίο συμμετέχει παίζοντας παιχνίδια στον Projector τα οποία έχω προετοιμάσει και όλα τα θεωρητικά στοιχεία και η πληροφορία δίνετε μέσα από την εμπειρία του παιχνιδιού.

Επίσης το Blog αυτό έχει κατασκευαστεί για να "ανεβαίνουν" οι παρουσιάσεις που θα γίνονται σε ηλεκτρονική μορφή αλλά για να ανταλλάσσονται απόψεις και να λύνονται τυχόν απορίες οι οποίες προκύπτουν μέσα αλλά και έξω από την αίθουσα. Επίσης είναι ανοιχτό για συζήτηση σε οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το Gaming. Οπότε "Postarete" και σχολιάζετε ελεύθερα!

Σχετικά με το σεμινάριο τώρα...

Η βιομηχανία των Games έχει δύο σημαντικά χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι ότι έχει απίστευτα κέρδη με ρυθμό ανάπτυξης 25% εν μέσο κρίσης και το δεύτερο είναι ότι σε αυτοί μπορούν να δουλέψουν άνθρωποι με διάφορες ειδικότητες από προγραμματιστές που είναι συνηθισμένο μέχρι γιατροί, δημοσιογράφοι, αρχιτέκτονες κ.α. Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργαζόμενοι σε αυτήν την βιομηχανία έχουν στο μεγαλύτερο ποσοστό υψηλές αποδοχές. Είναι λοιπόν μια ανοιχτή πόρτα για να χτυπήσει κάποιος ώστε να αποκατασταθεί επαγγελματικά και να ακολουθήσει μια ευχάριστη καριέρα.

Το σεμινάριο αυτό έχει ως σκοπό αρχικά να εισάγει τους ανθρώπους που θα το παρακολουθήσουν και δεν έχουν ασχοληθεί με τα Games στον κόσμο του Gaming και να ξυπνήσει μνήμες σε αυτούς που υπήρξαν ή και συνεχίζουν να είναι Gamers. Επίσης έχει ως σκοπό να καλύψει από τις νέες τεχνολογίες στα Games μέχρι τεχνικές λεπτομέρειες για την κατασκευή γραφικών/Animation σε παιχνίδια και μέχρι τις ευκαιρίες επιδοτήσεων και χρηματοδότησης από επενδυτές για την υλοποίηση παιχνιδιών.

Στην αρχή του σεμιναρίου θα ασχοληθούμε με τα παιχνίδια γενικότερα. Θα κάνουμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή και δούμε τους διαδεδομένους τίτλους και είδη.
Στην συνέχεια θα ειδικεύσουμε λίγο στα MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Games) τα οποία είναι και το είδος των παιχνιδιών με τους περισσότερους παίκτες και κέρδη. Επίσης θα δούμε τις νέες τεχνολογίες που συμμετέχουν στα παιχνίδια όπως Real Time Motion Detection και 3D Stereoscopic Games.

Τα πειράματα στα Games έχουν οδηγήσει σε πολύ πετυχημένους τίτλους και συνήθως οι πειραματικές τεχνολογίες τώρα είναι αύριο οι συνηθισμένες στον τομέα των Games. Εδώ θα δούμε είδη όπως Pervasive Games. Augmented Reality Games, Location Based Games, Mixed Reality Games, Mobile Games, Context Aware Games. Αυτά τα παιχνίδια έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους στην αγορά και γίνονται σιγά σιγά μεγάλες επιτυχίες.

Για να υπάρχει όμως και ένα αντίκρισμα σε πιο πρακτικό επίπεδο στην 4η συνάντηση μας θα δούμε τον ρόλο των γραφικών στα Video Games. Επίσης θα δούμε τί γραφικά δημιουργούμε ανάλογα με το είδος των Video Games. Θα μιλήσουμε και θα δούμε Low polygon modeling, 2D/3D graphics, Textures, και Particles. Επίσης θα μιλήσουμε για τον ρόλο του Animation στα Video Games. Θα δούμε διαδεδομένες τεχνικές 2D/3D Animation όπως Motion Capture, Key frame Animation, και Facial rigging οι οποίες χρησιμοποιούνται σε παιχνίδια με πρακτικά παραδείγματα.
Στην τελευταία συνάντηση θα μιλήσουμε για τα στάδια παραγωγής ενός Video Game, την διαδικασία και τα είδη του Game Design όπως World design, Content design, Level design, και Avatar design και θα κάνουμε πρακτικές ασκήσεις κατανόησης της διαδικασίας του Game Design.
Τέλος θα μιλήσουμε για την βιομηχανία των Video Games και τις ευκαιρίες εργασίας. Θα δούμε σύγχρονες τάσεις διανομής και προώθησης των παιχνιδιών όπως το Android Market, το iPhone Market κ.α. Θα μιλήσουμε για το πως τα παιχνίδια πια έχουν πολλά κέρδη μέσο του Minor-Major transaction του Subscribing και του In-game advertizing. Επίσης θα δούμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βρούμε επιδοτήσεις/χρηματοδότηση ακόμη και εντός Ελλάδος για την υλοποίηση ενός παιχνιδιού.

Καλό βράδυ και ελπίζω να σας δώ και από κοντά!

Β.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου